----------------Mailchimp------------ ---------------- ----------------Google Analytics ------------ ----------------
horeca corona

13 x wine & dine in tijden van corona

Het coronavirus houdt ons land – en de rest van de wereld – in z’n greep. We zitten nu een volle werkweek in quarantaine. Een noodzakelijke maatregel, waar hopelijk iedereen zich zoveel mogelijk aan houdt. Dit moet zeker niet luchtig opgevat worden. Maar intussen snakken we wel naar wat van die luchtigheid. Naar een wijntje. En natuurlijk naar lekker eten. Overigens snakken we altijd naar wijn & lekker eten. Maar nu extra.

Bovendien snakt de horeca naar steun. In een branche waar het sowieso altijd al hard werken is, vallen nu flinke klappen. Dus laten we het nuttige met het aangename combineren. Eten moet je toch. Uit eten zit er momenteel niet in. Maar thuis, op de bank, met een lekkere hap op schoot en een fijn wijntje in je hand, kunnen we er het beste van maken. Of pak eens uit. Steek de kaarsjes aan, dek de tafel mooi, en maak er een knusse avond van.

Initiatieven Utrechtse horeca rondom Corona

De creatieve ideeën om er in tijden van Corona toch nog het beste van te maken, schoten afgelopen week als paddestoelen uit de grond. Hieronder delen wij de acties van een paar van onze favoriete hotspots in Utrecht. Hotspots met een vega(n), biologisch, eerlijk of groen tintje. Niet alleen vonden we trouwens initiatieven van de afzonderlijke horeca ondernemers. Er ontstaan ook geweldige samenwerking tussen verschillende partijen. Scroll dus snel door alle initiatieven heen om jouw favoriet er uit te pikken.

3 x Afhalen

Broei

Broei is met stip één van onze favoriete vega(n) hotspots in Utrecht. In deze onzekere tijden moeten ook zij (b)roeien met de riemen die ze hebben. En dus zijn ze gestart met Broei-to-go!

De Keuken van Gastmaal

Ga je normaalgesproken graag uitgebreid uit eten? De Keuken van Gastmaal zorgt er voor dat je nu ook nog van een 3-gangen diner kan genieten! Bij de gebrande rode kool die in hun Instagram Stories stond, liep het water ons al in de mond. Om de ervaring helemaal compleet te maken, kun je er ook nog een fles bijpassende wijn bij bestellen. Een concept naar ons hart!

Tijm

Soep, dahl, pokébowl of roti? Tijm heeft het allemaal! Biologisch en vega(n). Je kunt deze heerlijke maaltjes laten bezorgen, maar je kunt ze ook zelf afhalen. Het voordeel: je betaalt dan minder én spaart voor een gratis maaltijd!

3 x Bezorgen

Gys

Hoewel de deuren van Gys nu niet open gaan, zijn ze op alle andere mogelijk manieren wel bereikbaar. Je kunt er eten (of een speciale Gys wc-rol :)) afhalen. Maar je kunt het ook lekker thuis laten bezorgen!

Waku Waku

Waku Waku is misschien wel hét 100% plantbased restaurant van Utrecht. Eerder kon je hun eten nog niet via bekende thuisbezorgservices bestellen. Maar om deze crisis toch nog een positieve draai te geven, brengen ze daar nu verandering in. Vanaf nu kun je Waku Waku ook op Deliveroo vinden namelijk!

Wilde Wortels

Bij Wilde Wortels springen ze niet alleen op de bakfiets om je een heerlijke voedzame en biologische maaltijd te brengen. Ze schrijven er ook nog eens lieve briefjes bij! Zo verspreiden zij nog wat extra positiviteit door onze mooie stad.

3 x Cadeaubonnen

VanPlanten

Restaurant VanPlanten serveert niet alleen een volledig plantaardig menu, ook het interieur is duurzaam. Al het meubilair in het restaurant komt namelijk uit de kringloopwinkel. Helaas kun je momenteel niet genieten van hun heerlijke eten en de geweldige inrichting. Maar je erop verheugen kun je wel alvast. Van Planten biedt namelijk cadeaubonnen aan. Zo kun je hen nu financieel steunen en er later zelf van genieten.

Rabarber

Bij Rabarber kun je normaalgesproken terecht voor heerlijke ontbijtjes, voedzame lunches, goede koffie & een heerlijke borrel. Maar nu dus even niet. Omdat ze wel hun vaste lasten en lieve personeel willen betalen, geven ze nu cadeaubonnen uit.

Karibu

Karibu staat bekend om de all day brekkies. En terecht! Je kunt er heerlijke ontbijtjes krijgen, heel de dag door. En dat terwijl je je in de tropische sferen waant. Omdat ook zij hun deuren moeten sluiten, bedachten zij het “Pay your brekkie forward”-concept. Zo kun je je nu alvast verheugen op een heerlijk ontbijtje!

3 x Mooie samenwerkingen

BroeiBox

Daar hebben we ‘m weer (niet voor niets een favoriet): Broei! Zij zorgen er niet alleen voor dat je allerlei heerlijks kunt afhalen. Maar zij werken ook samen met andere Utrechtse food helden. En samen bieden zij de BroeiBox aan, vol met al hun favoriete goodies!

Zoete Koek + Punk Pizza

De mannen van Punk Pizza springen deze weken (weer) op de e-bike. Zo brengen ze je vega(n) pizza aan de deur. En niet alleen pizza. Want je kunt nu ook taart van Zoeke Koek meebestellen. We like! Extra mooi: van elke verkochte pizza doneert Punk Pizza € 1,- aan Ekko en Tivoli Vredenbug. Omdat – zoals zij zelf zeggen – cultuur ook moet eten.

Lokale buurtsuper

Op de Eendrachtlaan 100 hebben verschillende Utrechtse ondernemers een lokale buurtsuper opgezet. Je kunt hier onder andere heerlijk vers brood van Bouke de Bakker, fantastische koffie van Keen Coffee of de befaamde Roze Bunker limonade halen.

En natuurlijk… WIJN!

’t Wijnstraatje

Een heerlijk diner is wat ons betreft helemaal compleet als je er een mooi glaasje wijn bij drinkt. Italië is inmiddels hard getroffen door de coronacrisis. En dat gaan ook de wijnboeren daar merken. ’t Wijnstraatje – onze favo wijnwinkel in de Twijnstraat – zet wijnen van kleine Italiaanse wijnboeren in het zonnetje om hen zo te ondersteunen.

  • Share post